panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Varför åka på charter?

Många i Sverige väljer att boka chartersemester under sommaren och även under vinterhalvåret för att undkomma den bistra kylan. Varför åker man charter och vad är fördelarna?

Lokala avresor

En positiv sak med charter är att de anordnas av flygbolagen tillsammans med olika hotell. Det gör att det finns fasta tider för avgångar som är planerade flera månader i förväg. Och eftersom charter är så populärt kan även mindre aktörer såsom lokala flygplatser erbjuda resor längre bort. Många resor som tar dig till andra kontinenter avgår endast från de stora städerna såsom Stockholm och Göteborg. Men charterresor gör det enkelt för människor i norr att kunna flyga då de inte behöver betala extrapengar för att först ta sig till huvudstaden.

Enkelt

Charter är också enklare att köpa än att göra egenpaketerade resor. En charterresa behöver du bara betala en gång och då ingår flygstol, boende och ibland även all mat och dryck om man köper all inclusive. Gör man sin egen resa måste man boka och betala alla dessa saker separat. Det kan göra att resan blir billigare men det är också svårare att rätta till om någonting går på tok. Blir flyget inställt eller hotellet dubbelbokad så tar det tid och många samtal att rätta till. Händer liknande saker med en charterresa så är det upp till resebolag att hitta och erbjuda andra alternativ.

Omdömen

En charterresa kan ha sett likadan ut i flera år, det enda som förändras är möjligen priset. Det betyder att man kanske lätt kan få en ärlig recension om resan från tidigare resenärer. De har troligen fått samma paket som du funderar på att köpa. Är de nöjd med hotellet men inte själva flygbolagen eller tvärtom så kan man titta runt efter andra charterresor eller så kan du resa med vetskapen att denna charter har fått bästa betyg. Det är betryggande att veta på förhand.

Comments are closed.