panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Att komma undan lite billigare

spargris_207346297

Resor kan ju som bekant kosta en hel del. Och många sparar sina pengar för resor de hoppas att en dag kunna göra. Här kommer ett par tips på hur man kan spara in de där värdefulla slantarna när det kommer till resor.

En undersökning visade tidigare i år att mer än var fjärde svensk helst lägger sina pengar på att resa. Detta betyder att vi i Sverige värderar just resor högre än något annat land i Norden. Högst var svenskar med 26 procent och längst ned kom finnarna 18 procent.

Detta gör ju det mer aktuellt än någonsin att faktiskt titta på vad man kan göra för att sänka kostnaderna något när man ska ut och resa. Ett tips är så klart att boka biljetterna i rätt tid och så långt före som man känner sig bekväm med.

Bokar man sedan boende separat från resan. Det vill säga att man inte bokar någon slags paketresa. Då kan man även hitta metoder för att sänka priset även på boendet. Se bara till att inte ursäkta detta för att boka något ännu dyrare så slutkostnaden ändå går upp.

Reser man till klassiska semesterorter och liknande får man även vara beredd på att priserna där inte kommer att vara så stor skillnad från vad man kanske skulle fått betala på hemmaplan. Ett tips är då att se till att ta sig ut en bit från dessa områden och söka sig till mindre orter som inte alls har samma fokus på turism.

Där kan man många gånger inte bara hitta bättre priser på mat och annat, det finns även en otroligt mängd lokalkultur att ta del av om man har intresset för detta.

Comments are closed.